Treningi

Zapraszamy wszystkich, dla których narty to pasja.
Proponujemy Wam możliwość sprawdzenia się na slalomie zarówno gigancie jak i specjalnym. To dwie najbardziej wymagające konkurencje narciarstwa alpejskiego. Treningi prowadzone są na stoku Żar w Międzybrodziu Bialskim, Poniwcu lub Palenicy w Ustroniu w piątki od godziny 16 do 20 (istnieje możliwość zorganizowania treningów w czasie weekendu) . W zależności od zainteresowania stawiane są slalomy gigant i specjalny. Start od dolnej stacji orczyka, a meta na dole po lewej stronie patrząc od dołu (góra Żar), z samej góry do dołu (Poniwiec i Palenica). Po drodze mnóstwo trudnych technicznie elementów narciarskiego rzemiosła – ścianka, wypłaszczenie, trawers. W trakcie treningu stały nadzór instruktorów, uwagi podawane bezpośrednio po każdym przejeździe z wykorzystaniem łączności radiowej. Trening przeprowadzany z pomiarem czasu, co daje bieżącą możliwość odniesienia wprowadzanych uwag do jazdy do osiąganych czasów poszczególnych przejazdów. Dodatkowo każdy przejazd przy dobrej widoczności nagrywany jest na wideo, a nagrania udostępniane są uczestnikom treningu bezpośrednio po zakończonych zajęciach. Uczestnicy zobowiązani są posiadać przenośne nośniki informacji – pendrive.
Po wcześniejszym uzgodnieniu jest możliwość zagwarantowania dojazdu z Bielska Białej.
Koszt jednorazowego treningu wynosi 100zł, deklarując chęć uczestnictwa w treningach przez cały miesiąc, koszt wynosi 80zł. Cena zawiera karnet na wyciąg. Minimalna grupa zajęciowa to sześć osób.
Dla zainteresowanych bieżące informacje dotyczące organizowanych zagranicznych wyjazdów treningowych przekazywane będą mailem lub na FB.